2024. április 19. - Emma

Életet menthet a keserűsó

Olcsó, hatékony és biztonságos gyógyszerrel, magnézium-szulfáttal (keserűsóval) évente sok tízezer olyan kismama életét lehetne megmenteni, akinek halálát a terhességi mérgezés legsúlyosabb szövődménye, az eklampszia okozza, főként a harmadik világban - h
2007. október 19. péntek 15:40 - Hírextra

A New York-i székhelyű EngenderHealth egy londoni konferencián emlékeztette a politikai vezetőket, a nemzetközi és nemzeti egészségügyi szervezeteket arra, hogy a gyakran végzetes vérnyomás-emelkedést okozó eklampszia (terhességi rángógörcs) minden évben 63 ezer asszony halálát idézi elő, de állítása szerint megfelelő magnézium-szulfát-kezeléssel mindez elkerülhető lenne.

A szervezet szorgalmazza, hogy a magnézium-szulfát valamennyi szegény országban elérhető készítmény legyen.

Az Egyesült Államokban és más fejlett országokban a magnézium-szulfáttal szinte teljesen sikerült kiküszöbölni az eklampsziát és a pre-eklampsziát is - mutatott rá az EngenderHealth.

A szervezet szükségesnek tartja azt is, hogy a magnézium-szulfát kerüljön fel az alapvető gyógyszerek nemzetközi listájára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását