2024. május 3. - Tímea, Irma

Csak egy hajléktalanon segített a százmillió forint

Egyetlen hajléktalanon segített a Hajlék Nélküliek Jövőéért alapítvány másfél évvel ezelőtt indított Sorsfordító programja - írja a Magyar Hírlap. A pályázaton kiválasztott első hajléktalant egy rendezvényen mutatták be, patronálója Horváth Csaba lett.
2007. október 19. péntek 10:12 - Hírextra
Nemrég kiderült, a Sorsfordító program egyetlen résztvevője maradt az akkor bemutatott hajléktalan férfi. Ő egyébként egy nyugdíjasházban lakik, mert azóta leszázalékolták. Az alapítvány ügyvezetője, Bessenyei György azt mondta, az azóta eltelt időt egy újabb nagyszabású projekt előkészítésére használták fel. Ebbe nem egyes személyeket, hanem családokat patronálnának. A program először négy családdal hamarosan elindul. A lap néhány alapító céget is megkeresett, volt, amelyik már 2005 óta nem adott pénzt az alapítványnak, van azonban olyan is, amelyik még 2006-ban is megítélte a támogatást.

Az alapítvány alapító okiratát 2004 végén a Parlamentben írták alá, a kuratórium elnöke Horváth Csaba, a II. kerület akkori polgármestere volt., az alapító cégek tíz-tízmillió forinttal szálltak be. Horváth Csaba akkori reményei szerint a jó példát sok vállalkozás követte volna és egymilliárd forintra számított a hajléktalanok céljaira. Az alapítvány egy nappali melegedőt hozott létre, majd 2006 tavaszán beindította a Sorsfordító programot, amivel hajléktalanok visszailleszkedését segítették volna.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását