2024. május 3. - Tímea, Irma

Ombudsman: sérült a gyermekek joga

A köztisztviselőkre és a közigazgatási eljárásra vonatkozó törvényi rendelkezések ellentmondása miatt sérült a gyermek és a szülő kapcsolattartáshoz fűződő joga - tudatta az ombudsman az MTI-vel hétfőn.
2009. november 9. hétfő 13:22 - HírExtra
Szabó Máté a törvények módosítására tett javaslatot az önkormányzati miniszternél - tartalmazza a közlemény.

A vizsgált esetben az illetékes kerületi gyámhivatal a 30 napos határidőn belül azért nem indított eljárást az átmeneti nevelésben élő gyermek hétvégi láthatásának szabályozására, mert közbejött a hivatalnokok szabadságideje, az igazgatási szünet, és a kisgyermek így csak jelentős késéssel találkozhatott édesapjával.

A késedelmesen megkezdett eljárás, az érdemi döntés hiánya a tisztességes eljárásához és a gyermek kapcsolattartáshoz való jogát sértette - áll az ombudsman közleményében.
A köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint kötelező kiadni az ügyintézők szabadságát, és ilyenkor elrendelhető az igazgatási szünet. Egy másik, a közigazgatási eljárást szabályozó törvény viszont előírja a 30 napos ügyintézési határidőt, amit az igazgatási szünet se szakíthat meg.

Az ombudsman az ellentmondás feloldására szólított fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását