2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MSZP ötpárti megállapodásra számít

Az MSZP arra számít, hogy érdemi megállapodásra jutnak a párt által javasolt, a közélet tisztaságát erősítő intézkedésekről az öt parlamenti párt szakpolitikusai - jelentette ki Simon Gábor pénteken Egerben.
2007. október 19. péntek 18:41 - Hírextra

Ebben az esetben a megszülető normaszöveg alapján jogszabály-javaslattá válhatnak a következő hetekben a szocialista párt javaslatai - közölte sajtótájékoztatón az MSZP országos választmányának elnöke.

Simon Gábor hangsúlyozta: arra is felkészültek, hogy eredménytelenül végződnek a tárgyalások. Erre az esetre mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, hogy az érdemi lépéseket akár népszavazás kezdeményezésével is ki fogják kényszeríteni - hangsúlyozta a politikus.

Mint elhangzott, az MSZP elkötelezett egy normalizálódó politikai közhangulat kialakítása mellett. Annál is inkább, mert a különböző lakossági fórumok tapasztalatai alapján a választópolgároknak ez a leghangsúlyosabb igénye. A szocialisták arra bíztatják a többi politikai erőt is, hogy az ország érdekeit, az uniós források érdemi felhasználását és a reformok sikeres végrehajtását helyezzék a napi politikai csatározások elé.

Ebben a helyzetben az MSZP szerint elvárható volna, hogy ha másként nem, legalább szakmai opponensként az ellenzék partnerként részt vállaljon az ország közös jövőjének kialakításában - mondta Simon Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását