2024. május 28. - Emil, Csanád

Tematikus hét az éhezőkért

A világ éhezőinek megsegítésére rendez tematikus hetet november 5. és 11. között a Magyar Televízió (MTV); az eseménysorozattal kapcsolatos együttműködési megállapodást csütörtökön, a köztévé aulájában írta alá Gráf József agrárminiszter és Rudi Zoltán MT
2007. október 18. csütörtök 10:56 - Hírextra

"A nyilvánosság erejével próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy nem csak Afrikában, Ázsiában, távoli vidékeken éheznek emberek, hanem a közvetlen közelünkben is" - mondta Rudi Zoltán.
Közölte, hogy nem csupán a témához kapcsolódó társadalmi célú hirdetést tűz, vagy negyven alkalommal műsorára az MTV, de emblematikus hír- és szolgáltató műsoraiban is foglalkozik az élelemhez való jog kérdésével, valamint telefonos adományvonalat is működtetnek a tematikus hét idején.

Kérdésre válaszolva a tévéelnök arról beszélt, "tízmilliós nagyságrendű felajánlást várunk, de nem lepne meg, ha akár több tízmilliós lenne" a végül összegyűjtött összeg.
Gráf József agrárminiszter az eseményen elmondta, az adakozás során összegyűjtött forrásokat magyarországi segélyszervezetek támogatására fordítják.

A tárcavezető az éhezés és az alultápláltság visszaszorításának fontossága mellett azt emelte ki, a közeljövőben Budapestre költözik az ENSZ élelmezésügyi szervezetének európai központja, amely így több mint száz, jól képzett, fiatal szakembernek ad majd munkát a magyar fővárosban.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását