2024. április 25. - Márk

Merre tovább a világrekord után?

Múlt szombaton JoNeS megdöntötte az élő rádiós műsorvezetés világrekordját: 97.3 órán keresztül volt folyamatosan adásban. A szenzációs rekorddöntés célja a figyelemfelkeltés volt arra, hogy Magyarországon létezik fekete zenei kultúra és ennek egyetlen ké
2007. október 18. csütörtök 12:32 - Pálfi Rita

Mennyit aludtál az utóbbi napokban?

Ahogy megvolt a 97,3, lefektettek, aludtam négy órát, utána fél ötig voltam kint a helyszínen, majd irány haza. Akkor aludtam még öt órát. Utána vissza a rendes kerékvágásba napi öt-hat óra, tehát semmi plusz.

Nem pihented ki magad különösebben?

Nem, most így próbálok. De semmi gond, én az öt-hat órával elvagyok napi szinten. Bőven. Inkább öt, mint hat. Nem is tudok többet aludni, egyszerűen felébredek.

A rekordkísérlet alatt voltak olyan pillanatok, hogy úgy érezted feladod, inkább elmész aludni?

Olyan soha nem volt, hogy feladom. Olyan volt, hogy összeesek. De úgy voltam vele, hogyha nagyon nagy gáz van, akkor maximum leállítanak. Azért voltak ott az orvosok, hogy figyeljék, mi újság van. Persze a 120/80-at (vérnyomás), azt hoztam. Úgy voltam vele, hogy addig csinálom, ameddig bírom.

Amikor nagyon padlón voltál, mi segített?

Akik körülvettek. Egyrészt a hallgatók, másrészt a csapat körülöttem a helyszínen, akik biztattak.

Mekkora lökést adott neked a Sugar Hill Gang megjelenése (szombat délután érkeztek a rekord finisében) ?

Iszonyatosan nagyot. Pont akkor, amikor a mikrofon elé ültek, akkor lett meg - amit én tudtam, hogy - a világrekord megdöntése. Mint kiderült, 55 óra volt a hivatalos világrekord, de én 94 és felet tudtam. (Ez meg is történt, csak az nem volt hivatalos.) Szóval leült a Sugar, és megvolt a világrekord. Ez elképesztő volt, én rajtuk nőttem fel, a világ legnagyobb sztárjai, és ők adták át az oklevelet is, megdöbbentő érzés.

Mit kaptál a hallgatóidtól ajándékba?

Kaptam egy kis fotómontázst, amin a szépnek és kedvesnek nem nevezhető fejem különböző pózokban található (a rekorddöntés alatt) és aláírta a fő tábor.

Tervezel valamilyen újabb rekordkísérletet?

Akár. Gondolkodom rajta. Most is meg akartam csinálni a 108 órát. Képes volnék rá, de ahhoz szervezgetni kell, és meg kell oldani, hogy gazdaságilag is jó legyen. A fizikai állóképességem elég határtalan.

Ezek szerint kedved is lenne hozzá.

Mindenhez, főleg úgy, ha van értelme. Ez abból derül ki, hogy a hallgatók hogyan fogadják. És rendkívül pozitívan fogadták a visszajelzések alapján. Sokan írják, hogy életük legnagyobb egy hete volt élmény szempontjából. A Sugar Hill Gang sokaknak a Nagy Zenekar.

Úgy tűnt mindenkinek élmény volt, hogy a helyszínen kint lehettek. Azok, akik a Dj -versenyen részt vettek, zenélhettek több ezer embernek.

Kit hoznál el Magyarországra, mondjuk a következő rekordhoz?

Grandmaster Flash, Kurtis Blow. És az volna a nagy vágyam, hogy a Naughty by Nature-t elhozhassam.

A Szelektív Maraton kapcsán többször szóba került, hogy kitűzött cél bebizonyítani, hogy Magyarországon létezik a Fekete Zenének Kultúrája, ám ehhez képest nagyon kevés magyar zenét játszotok. Ennek mi az oka?

Ennek elsősorban az az oka, hogy a magyar hip-hop az inkább az underground szférában terjed, és ennek a sajátossága, hogy elég komoly szinten buzdítanak anyucival való szexuális kapcsolatra. Olyan szavakat használnak, amit én alapvetően erkölcsileg nem bírok elviselni, másrészt meg a médiatörvény sem veszi jó néven. Tehát így nem tudom lejátszani a dalaikat.

De zeneileg azért jók?

Igen, jó néhány van, ami jó. Most még bővítek, tehát a jövő héttől még több magyar lesz hallható az Abszolút Rádión. De nagyon nehéz kiszűrni őket, hogy csúnya szavak ne hangozzanak el adásban. 

Például milyen előadók ?

Akik voltak a rekordkísérlet alatt: Sub Bass Monster, Hősök, Fankadeli, MC Gőz. De Akkezdet Phiai is, rengeteg van, tényleg nagyon sokan vannak.

Van-e valami, amit/amire a rekordöntés során tanultál meg vagy döbbentél rá?

Megerősítette a hitemet, hogy vannak még emberek, akik szeretik ezt a zenét. Abban is megerősített, hogy nagy tisztelettel fogadják az emberek az emberi teljesítményt. Azért volt jó, hogy kint voltunk a helyszínen, mert mindenki láthatta, hogyan történik a rekorddöntés. És úgy néz ki, hogy 2007-ben még mindig becsülik a munkát az emberek.

Kinek köszönöd meg a rekordot?

Elsősorban Rónai Egonnak, a rádió vezetőjének, hogy lehetővé tette. Másodsorban az összes kollégámnak. Harmadsorban – ami szintén első sor – az összes hallgatónak, akik igazán hozzásegítettek ehhez.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását