2024. május 2. - Zsigmond

Litván-magyar kulturális együttműködés

Kulturális együttműködési programról szóló megállapodást írt alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Jonas Jucas litván kulturális miniszter Budapesten - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) sajtóirodája az MTI-vel csütörtökö
2007. október 18. csütörtök 18:25 - Hírextra

A magyar és a litván kulturális tárca közötti, 2007-2009-es időszakra szóló együttműködési megállapodás átfogja a kultúra minden területét - olvasható a közleményben.

A sajtóiroda összegzése szerint a két ország kölcsönösen támogatja egymás alkotóművészeinek, előadóművészeinek részvételét a jelentős kulturális eseményeken, fesztiválokon, kiállításokon. Elősegíti a másik fél irodalmi műveinek kiadását, a múzeumi és a kortárs művészeti kiállítások cseréjét. Ösztönzi a kétoldalú együttműködést a filmművészetek terén, támogatja a közös filmek készítését.

Segítik a könyvtárak, múzeumok, kulturális intézmények közvetlen együttműködését is. Információt cserélnek a zenei, tánc- és népművészeti eseményekről, és lehetőség szerint együtteseket, kórusokat, szakértőket hívnak meg a rendezvényekre. A két ország évi száz napot biztosít kulturális és művészeti szakembereknek arra, hogy megismerjék a fogadó ország kultúráját, kulturális intézményeit.

A Magyar Köztársaság és a Litván Köztársaság 1997-ben kétoldalú kormányközi megállapodást írt alá a kulturális és tudományos együttműködésről. Az egyezmény előírja, hogy a felek két, illetve három éves időszakokra szóló munkatervet készítsenek a megállapodásban foglaltak végrehajtására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását