2024. május 9. - Gergely

Fodor: Kárelhárítási keret kell

A környezetvédelmi tárca tervei szerint biztosítékként egy elkülönített kárelhárítási kerettel kellene rendelkeznie a jövőben azoknak cégeknek, amelyeknél felvetődhet a környezetszennyezés lehetősége - jelentette ki Fodor Gábor szakminiszter szombaton Gyö
2007. november 10. szombat 17:38 - Hírextra

Csak ily módon akadályozható meg, hogy az adófizetők legyenek kénytelenek kifizetni magánvállalkozások által okozott környezeti károk felszámolását - közölte a környezetvédelmi miniszter, amikor úgynevezett szemétszüreten vett részt Gyöngyösön.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a csepeli galvániszap-szennyezés felszámolása 62 millió forintjába kerül az államnak.

Ugyanakkor világossá tette, hogy amennyire lehetséges, "az utolsó vasig kivasalják" a környezetszennyezést előidéző, egyébként azóta csődbe jutott vállalkozásból a kárelhárítás költségeit.
A csepeli kárelhárítás során egyébként, az 1200 tonna galvániszap elszállítása és megsemmisítése mellett, 200 tonnányi szennyezet talaj kitermelését is el kell végezni - fűzte hozzá a politikus.

A miniszter arról is beszámolt, hogy intenzív tárgyalásokat folytatnak német partnereikkel a még Magyarországon maradt, németországi eredetű szemét visszaszállításáról.

Újabb lépéseket csak abban az esetben vesznek fontolóra, ha úgy látják, hogy az egyébként eredménnyel kecsegtető tárgyalások nem vezetnénk eredményre - szögezte le
A szemétszedési akció kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 214 milliárd forint használható fel a következő időszakban hulladék kezelésre.

Nem utolsó sorban a környezettudatos gondolkodás kialakítására, amelynek jó példája a mostani gyöngyösi szemétszüret is - mondta Fodor Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását