2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egyedi sorompó

Egy eddig Magyarországon még nem használt rendszerű, teljesen elektromos félsorompóval kiegészített fénysorompót helyeztek üzembe a Tapolva-Keszthely vasúti vonalon Balatongyörök térségében. Az új sorompó az autósok számára nem jelent változást.
2007. október 18. csütörtök 12:41 - Hírextra

Az új sorompó az autósok számára nem jelent változást, ám a most használtaknál sokkal megbízhatóbb és biztonságosabb működést tesz lehetővé. Az új rendszert a gyártó térítésmentesen bocsátotta a MÁV rendelkezésére, és várhatóan a Boba és Zalalövő közötti vonalon több ilyet telepítenek.

A Magyarországra most behozott rendszert Németországban 1993 óta alkalmazzák.Először Düsseldorf mellett állították üzembe, s azóta már Európában 1800 helyen védi ilyen a vasúti átjárókat. A rendszer újdonsága, hogy a sorompót működtető kapcsoló berendezés számítógép által vezérelten adja az utasításokat a jelző berendezés felé. Beépített antennáján keresztül pedig folyamatos ellenőrzést és ha szükséges, akkor beavatkozást tesz lehetővé a mobiltelefon-hálózatok segítségével.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását