2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az UNICEF-fel ünnepli születésnapját a PEZ cukorka

Megalapításának 80. évfordulója alkalmából speciális Mickey egeres cukorkatartókat, régi plakátokat árverez el az eBay-en a PEZ. A teljes bevételt az UNICEF-nek ajánlják fel.
2007. október 18. csütörtök 12:42 - Hírextra

A szögletes bonbonjairól és vidám cukorkaadagolóiról ismertté vált PEZ-t éppen nyolcvan éve, 1927-ben alapította III. Eduard Haas. Az osztrák családi vállalkozás eleinte a gazdagokat célozta meg enyhén mentolos cukorkáival, globális ismertségre akkor tett szert, amikor 1962-ben Mickey egér fejét tűzte ki a kihúzható cukorkatartók végére.

Azóta a teljes rajzfilmvilágot felvonultatták a kultbonbon tartóin, nyáron pedig a bécsi csokoládémúzeumban megrendezett születésnapi kiállításon bemutatták a Sisi-PEZ-t és a Mozart-PEZ-t. Azt, hogy pontosan hányféle PEZ-tartó létezik, még Stefan Hacker, az elnökség értékesítésért és marketingért felelős tagja sem tudja megmondani.

Október és november során mindenesetre egyedi PEZ cukorkatartókra tehetnek szert a szögletes bonbon megszállottjai, a vállalat ugyanis jótékonysági aukcióval ünnepli születésnapját. Régi plakátokat, kis szériában készült, Swarovski kristállyal díszített, Mickey egeres cukorkatartókat árverez el az eBayen. A „Feed Me Hope“ nevet viselő aukció teljes bevételével az ENSZ Gyermekalapját, az UNICEF-et támogatják.

A 66%-ban a Haas család, 34%-ban luxemburgi befektetők tulajdonában lévő vállalat egyébként nemrégiben kezdett együttműködni az eBay-jel, hogy ily módon a világ még több pontján váljon hozzáférhetővé.

A lépéssel az online aukciós portál tulajdonképpen visszatért gyökereihez: a modern legenda szerint ugyanis Pierre Omidyar-t, az eBay alapítóját többek között az ösztönözte a platform létrehozására, hogy felesége megszállott PEZ cukorkatartó-gyűjtő volt.

A 90 országban jelen lévő cég forgalma tavaly elérte a 74,5 millió eurót, a kultbonbonból 5,3 milliárd csomagot, a rajzfilmfigurák fejével díszített tartókból 80 millió darabot értékesítettek – a felét az Egyesült Államokban.

Forrás: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását