2024. május 16. - Mózes, Botond

Bodó Imrét jelölik a Fidesz-frakcióba

Bodó Imrét, Tiszasziget polgármesterét jelöli a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) az országgyűlési képviselői mandátumáról lemondott Kispál Ferenc helyére a Fidesz-frakcióba - mondta Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója.
2007. október 18. csütörtök 17:43 - Hírextra


A Fidesz és a Magosz választási megállapodása alapján a Magosznak öt parlamenti helye van a Fidesz-frakcióban.

Kispál Ferenc, aki a Fidesz Csongrád megyei területi listájáról jutott be az Országgyűlésbe, múlt héten pénteken közölte, lemond mandátumáról, miután a Népszabadság nyilvánosságra hozta, hogy egy mobiltelefonnal rögzített felvétel szerint a magoszos képviselő parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot több alkalommal, még júniusban.

A napilap birtokába jutott képsor tanúsága szerint a parlament egyik júniusi ülésnapján a képviselő, miután felhangzott a frakcióvezetők utasítása a szavazásra, megnyomta saját szavazógombját, majd a tőle balra ülő Nagy Sándor fideszes képviselőét is, egymás után többször. A felvételen látszik, hogy padtársa nincs a közelben, ellenben a parlamenti jegyzőkönyvek tanúsága szerint Nagy Sándor ugyanúgy voksolt, mint Kispál Ferenc - és a többi fideszes képviselő.

Budai Gyula az MTI-nek csütörtökön azt mondta, a Magosz szerdai országos választmányi ülésén döntött úgy, hogy Bodó Imrét jelöli Kispál Ferenc helyére a Csongrád megyei listáról. Bodó Imre 1998 óta Tiszasziget polgármestere a Fidesz és a KDNP színeiben, emellett tagja a Magosz választmányának.

A mandátum sorsáról szóló a végső döntést a Fidesz elnöksége mondja majd ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását