2024. április 30. - Katalin, Kitti

Feljelentést tett az ellenzéki polgármester

Nagy értékű károkozás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Orosháza polgármestere kedden a Békés Megyei Főügyészségen - közölte Németh Béla, a város első embere sajtótájékoztatón szerdán, Orosházán.
2007. október 17. szerda 15:16 - Hírextra

Németh Béla, aki tavaly ősszel függetlenként, de a Fidesz és az MDF támogatásával legyőzte elődjét, a szocialista Fetser Jánost, elmondta: azért tett feljelentést, mert szerinte az előző vezetés nem élt egy állami ingatlan megvásárlásával, így végül több száz millió forint bevételtől esett el a város.

Az előzményekről szólva kijelentette: még 2003-ban a Kincstári Vagyoni Igazgatóság nyilvános árverést hirdetett egy 3,9 hektár nagyságú területre, ám a város vezetése nem élt az ingatlan megvásárlásnak lehetőségével. Az 1,2 millió forintos kikiáltási áron elárverezett terület végül 12 millió forintért került egy gödi magánszemély tulajdonába. A vevő utóbb a telek többségét egy fővárosi férfinak adta tovább, aki 2005 januárjában értékesítette a Kárpátimmó Kft.-nek. Ebben a társaságban egy szintén budapesti lakos nő mellett egy lichtensteini bejegyzésű off-shore cég szerepel tulajdonosként.

A kérdéses terület melletti 2,4 hektár földet pedig időközben felvásárolta egy szintén fővárosi lakos, valamint Fetser János fiának élettársa. Az így kialakult, összesen 6,3 hektár földterületet, amelyre menet közben engedélyt adtak kereskedelmi célú hasznosításra, végül egy multinacionális áruházláncnak adták el 450 millió forintért.

Németh Béla nehezményezi, ha a város élt volna az eredeti vételi lehetőséggel, akkor a telek végső eladásának haszna, amit ő több száz millió forintra becsült, most a város költségvetését gazdagítaná.
Fetser János az MTI érdeklődésére elmondta: egy polgármesternek nincs jogosítványa, hogy a városban részt vegyen különböző ingatlanok adás-vételi ügyeiben. Szerinte 2003-ban még különben sem lehetett tudni, hogy a későbbiekben arra területre valakik áruházat kívánnak építeni.

Hozzáfűzte: fia élettársának valóban volt az érintett területen ingatlanja, ám azt időközben eladta a Kárpátimmó Kft.-nek. "Meg lehet nézni a földhivatalban, hogy az adás-vétel során semmilyen haszon nem keletkezett" - jelentette ki.

A volt polgármester, aki most Orosháza egyéni országgyűlési képviselője, hozzátette: ez a téma már az önkormányzati választások előtt szerepelt a helyi sajtóban, s ő ezt politikai támadásnak tarja. Mint mondta, már korábban több feljelentést is tett rágalmazás miatt, s az ügyek pillanatnyilag különböző jogi szakaszokban vannak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását