2024. március 29. - Auguszta

Késik a hírlap

A korábban tervezettnél pár hónappal később, várhatóan január közepétől jelenik meg ismét az Esti Hírlap - közölte Füstös Zsolt főszerkesztő az MTI-vel. Mint mondta, terjesztési hálózatuk kialakítása okozza a késést: egyenként kell engedélyeztetniük a főv
2007. október 16. kedd 09:41 - Hírextra

Szándékaik szerint október 23-án ettől függetlenül jelentkeznek a lap "nulladik számával"; a főszerkesztő tájékoztatása szerint még toborozzák a munkatársi gárdát, amelynek 10-12 belsős, és körülbelül ugyanennyi külsős tagja lesz.

A délutáni újság szeptember végi beharangozó sajtótájékoztatóján "pártoktól független, de nem semleges" Esti Hírlapot ígért Füstös Zsolt, aki akkor arról beszélt: olyan új politikai napilapot terveznek megjelentetni, amely a mai magyar közéletben és médiában tapasztalható "szellemi kasztosodásra" válaszul próbál átjárhatóságot biztosítani a különböző politikai oldalak és nézetek között.

Az Esti Hírlap 1956 decemberében jelent meg először, évtizedeken át az egyedüli délutáni újság volt Budapesten.

A lapot 1996 novemberéig adták ki folyamatosam, s fénykorában naponta 380 ezres példányszámban jelent meg. Többszöri újraindulási kísérlet, tulajdonosváltás után 2005 júniusában Esti Hírlap Weekend címen érte meg az utolsó piaci bukását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását