2024. április 25. - Márk

Ételt gyűjtenek

Diákok gyűjtenek ételt kedden a rászorulóknak Gödöllőn. Az Élelmezési Világnap alkalmából várják az adományokat reggel héttől este hétig a Szabadság téren, hogy később odaadhassák azokat hajléktalanoknak, időseknek vagy épp nagycsaládosoknak.
2007. október 16. kedd 11:55 - Hírextra
A Keresztény Fiatalok az Ifjúságért Egyesület szervezésében Gödöllőn segítségnyújtó akciót szerveznek. Az egyesület tagjai - nagyrészt egyetemisták vagy főiskolások - kedden reggel 7-től 19 óráig gyűjtik a tartós vagy aznap elfogyasztható élelmiszereket a Szabadság téren, hogy aztán továbbadják a rászorulóknak. Ami nekünk egy kis odafigyelés, esetleg egy apró lemondás valamiről, nekik egy kis szelet élet- állítják a szervezők.

1979-ben volt az első Élelmezési Világnap. Jelenleg Európában hozzávetőleg 25 millió, míg a Földön 800 millió alultáplált ember él. Eközben 1 milliárdan küzdenek a Földön túlsúllyal.

Hétfőn körülbelül 50 millió forintot érő, száz tonnányi élelmiszert ajánlott fel több hazai nagyvállalat a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, az Élelmezési Világnap alkalmából. A cégek kamionjai délelőtt Budaörsön gyülekeztek, ahonnan egy felplakátozott felvezető autó után konvojban indultak át Budapestre, az élelmiszerbank raktárába. Az adományok között liszt, tészta, cukor, olaj, tartós tej, de keksz, csokoládé és bébiétel is volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását