2024. március 29. - Auguszta

Csángókat támogat a kormány

A kormány megújult támogatáspolitikájának egyik fontos eleme a Nemzeti Jelentőségű Intézmények és Programok támogatása. A kormány hosszú távon is fontosnak tartja a csángómagyar közösség támogatását, ezért azt a kiemelt jelentőségű programjai közé sorolta
2007. október 16. kedd 14:44 - Hírextra
A Moldvai Csángómagyarok Szövetségének elnöke több olyan kijelentést tett, melyek szerint a csángók oktatására és kultúrájának ápolására pályázati úton elnyert támogatásról a pályázók ez idáig nem kaptak értesítést. A szövetség elnöke által megfogalmazott nyilatkozatoknak ellentmond, hogy a Miniszterelnöki Hivatal által az idén is meghirdetett „Petrás Incze János” pályázat nyerteseinek listája már olvasható a Kisebbség- és Nemzetpolitikai Szakállamtitkárság honlapján (http://www.nemzetpolitika.gov.hu).

A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége - mint ahogy ez a pályázati döntések listájából is kitűnik - 30 millió forint támogatást nyert el. A támogatás odaítéléséről a Szövetség az értesítést megkapta, a szerződéskötések a nyertes pályázókkal a megfelelő ütemben zajlanak.

A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége által felhasználható támogatás csak egy része a 2007-es költségvetésben nevesítve is szereplő, a csángómagyar közösség támogatására felhasználható 56,4 millió forintnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2007. október 16. 16:44
csángó elnök nyilatkozata:http://www.csango.ro/hu_a066.htm#32_millio_ft
2007. október 16. 16:43
Már nyilatkozott a csángó szervezet elnöke:
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását