2024. május 20. - Bernát, Felícia

Követelés, transzparens, útlezárás

"Ez az út nincs kifizetve, mert a tízek bandája nem engedi" feliratú táblákat függesztett a fóti József Attila út egy részét eltorlaszoló munkagépeire hétfő reggel Kancz József építési vállalkozó, aki az útépítésért járó 14,5 millió forintját követeli az önkormányzattól.
2009. augusztus 3. hétfő 14:40 - HírExtra
A rendőrségi biztosítással egész délelőtt zajló tiltakozó akció helyszínén Kancz József közölte: teljesen szabályosan pályázott és nyert egy olyan útfelújítási pályázaton, melynek részbeni fedezetét a helyi önkormányzat egy "pro-régiós" tenderből teremti elő, ha nem csúszik ki a határidőből. A munkát elvégezte, a nettó 14,5 millió forintról kiállított számlát május 20-án benyújtotta, ám mondvacsinált okokra hivatkozva azóta sem fizetett neki az önkormányzat semmit.

A vállalkozó hozzátette: a kifizetést az MSZP-s és MDF-es képviselőkből álló "tízek", illetve a hozzájuk húzó jegyző akadályozta meg, hogy borsot törjön a másik oldalt reprezentáló nyolcak, köztük a nemrég felfüggesztett polgármester, Mádly Zsolt orra alá. "Akaratomon kívül a fóti politikai háború áldozatává váltam" - sérelmezi Kancz József.

A vállalkozó úgy véli: mivel egy, a polgármester és két alpolgármester által megbízott független műszaki ellenőr átvette a munkát, jogosan követeli a pénzét.

Földi Pál (Civil Összefogás a Fótiakért), a demonstráció helyszínén járt egyik alpolgármester is úgy véli: politikai ügyről van szó. A "tízek bandája" áll szemben a "nyolcakkal", fő célpont pedig a polgármester.

Vargáné Lenkó Erzsébet, a fóti önkormányzat jegyzője azt MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a műszaki naplóba nem volt jogosultsága beleírnia egy hivatalos önkormányzati megbízással nem rendelkező műszaki ellenőrnek. Hozzátette: az önkormányzat öt bizottsági elnöke ezért, illetve az ez ügyben tett bírósági beadvány elbírálásáig a fizetés megtagadását kérte a jegyzőtől.

Vargáné elmondása szerint ő maga hajlana a legalább 50 százalékos mértékű kifizetésre, ám ez esetben szembehelyezkedne a bizottsági elnökökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását