2024. május 9. - Gergely

Március elején újra indul a forgalom az aluljáróban

Várhatóan március elején megindulhat a forgalom az uniós forrásból 2 milliárd forintból megépült érdi vasúti aluljáróban - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője csütörtökön az MTI-vel.
2008. február 21. csütörtök 17:10 - Hírextra

Sándor János elmondta, hogy a napokban tartott bejáráson a szakhatóság emberei több jogi és forgalombiztonsági, köztük tűzrendészettel kapcsolatos hiányosságot észleltek. Ezek listáját átadták az építtető MÁV-nak, s miután a korrekciót elvégzik, kiadják a létesítményre a végleges engedélyt.

Mile Károly, a MÁV osztályvezetője arról beszélt, hogy a 60 méter hosszú alagút, a hozzá tartozó két híddal, gyalogos aluljáróval és más létesítményekkel megkönnyíti a város közlekedését. Eddig ugyanis a Diósdi utat, egymáshoz közel, két vasútvonal is keresztezte, a leeresztett sorompóknál gyakran 20-30 perces várakozásra kényszerültek az autósok. Az aluljáró eredeti átadási ideje 2007 júniusa volt, ám egy föld alatti óriási sziklatömb komoly műszaki akadályt jelentett, ezért a késlekedés - tette hozzá. Pedig a határidő csúszása sokáig veszélyeztette a pályázaton elnyert európai uniós pénzeket - hangsúlyozta a szakember. A kivitelezők most pótolják a hiányosságokat, mint például a közlekedési táblák elhelyezése, a járda kialakítása, az útfelfestés és a buszmegálló helyének kijelölése. Néhány, főként a nyomvonal tulajdoni viszonyait érintő jogi kérdés tisztázása is hátra van még - mondta.

Segesdi János, a 60 ezer lakosú Érd alpolgármestere elmondta, hogy a hosszúra nyúlt építkezés nem csupán megkeseríti az érdiek életét, de anyagi hátrány is származik belőle. A menetrend szerinti buszok az építési területül lezárt belvárosi út miatt több kilométeres kerülővel közlekednek, ez havi kétmillió forintnyi többletköltséget jelent. Ezt az összesen több mint 10 milliós kiesést a MÁV-tól várják pótolni.

Mile Károly szerint a MÁV nyitott a kérdés tisztázására és a pluszköltségek megtérítésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását