2024. április 19. - Emma

kakasfesztivál főzéssel

Kakas rotyog a bográcsokban és kakas sül a tepsiben, sőt a grillrácsokon is a Borsod megyei Tardon, ahol negyedik alkalommal rendezték meg a kakasfesztivált és főzőversenyt szombaton.
2007. október 13. szombat 15:14 - Hírextra

A gasztronómiai, ínycsiklandozó fesztiválra az ország szinte valamennyi tájegységéből érkeztek versenyzők, negyven csapat mérkőzhet meg a legjobb kakasból készült étel címéért. A sütés-főzésnél a részvevők számos "trükköt latba vethetnek", különleges, ritka fűszerekkel ízesítik az ebédnek valót - sorolta a távirati irodának a részleteket Szikszai Imre, a rendezvény egyik főszervezője.

A már elkészült remekeket szakmai zsűri kóstolja végig és bírálja el, utána közösen fogyasztják el a fogásokat az éhes bámészkodókkal - tette hozzá.

A főzőfesztivált természetesen más esemény is kíséri: lesz például kakas-szépségverseny, amelyre eddig több mint húsz tarajost neveztek be, de az is talál számára kedvére valót, aki nem a húsokat, hanem inkább a desszertet kedveli, ugyanis süteménysütő versenyt is tartanak.

A sütik sütői az édességek mellett olyan tájjellegű finomságokat készítenek, mint a kapros túrós, amit régen a kemencében sütöttek, vagy krumplis kalács, ami szintén nagy kedvenc volt minden családban.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását