2023. október 5. - Aurél

Julia Roberts filmdíja

Julia Roberts-nek tavaly még csak a megtiszteltetés jutott, hogy ő adhatta át az amerikai filmművészeti díjat (American Cinematheque Award) kollégájának, George Clooney-nak. Szombatra virradóra viszont már őt tüntették az amerikai filmiparnak nyújtott szo
2007. október 13. szombat 11:28 - Hírextra

A legendásan széles mosolyú, október 28-án 40. születésnapját ünneplő színésznő, akit ez alkalomból Tom Hanks, Natalie Portman és Sally Field köszöntött, úgy nyilatkozott: a legjobb pillanatban vált "A-kategóriás színésznővé".

"Amikor elkezdtem, a dolgok nem a divatról, a médiakampányokról szóltak, kicsit más volt minden. Az embernek lehetősége volt arra, hogy színészi arculatát a mostaninál nagyobb csendben alakítsa ki" - mondta.

Julia Roberts legnagyobb sikerét Erin Brockovich környezetvédő jogász alakjának megformálásával aratta, ezért a szerepéért Oscar-díjjal és Arany Glóbusszal tüntették ki. Ugyancsak híres filmje volt az Acél magnóliák, a Micsoda nő, és a Misztikus pizza.

Az amerikai filmművészeti díjat 1986 óta adják ki, első kitüntetettje Eddie Murphy volt. Azóta többek között olyan művészek kapták meg, mint Steven Spielberg, Martin Scorsese, Sean Connery és Al Pacino.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását