2024. május 17. - Paszkál

Harley-szombat a fővárosban

Több száz "szelíd motoros" - köztük közismert emberek is, mint Pataky Attila és Delhusa Gjon - dübörög végig szombaton a fővároson. Az esemény része az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és az amerikai Harley Davidson motorkerékpágyár magyarországi kép
2007. október 12. péntek 11:29 - Hírextra

A kétkerekű járgányok a Harley magyarországi főhadiszállásáról (az M1-M7 autópálya kivezető szakasza mellett) indulnak délben, majd a Hegyalja út-Erzsébet híd-Rákóczi út-Thököly út-Dózsa György út érintésével érkeznek a Hősök terére.

A statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy öt év alatt majdnem duplájára nőtt a motoros balesetek száma: 2002-ben 916, míg 2006-ban 1770 baleset történt. A balesetekben a halálos áldozatok száma is hasonló mértékben növekedett. Szabadfi Árpád országos rendőrfőkapitány-helyettes és Dobai Attila, a Harley magyarországi képviselője azért kezdeményezte az összefogást, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre, ennek érdekében vezetéstechnikai és elsősegély-bemutatót, számos gyakorlati és elméleti ismeretet juttatott el több ezer motoroshoz, illetve a közlekedésben résztvevőkhöz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását