2024. május 4. - Mónika, Flórián

Görög elismerés tűzoltóinknak

Az európai uniós országok közötti szolidaritás kiváló példájaként értékelte a budapesti tűzoltók augusztusi, görögországi helytállását a magyarországi görög nagykövet. Pénteken délben a követségen tartott ünnepségen 18 tűzoltó és egy orvos vehette át a gö
2007. október 12. péntek 14:44 - Hírextra

Az ünnepségen részt vett Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, és az Unió soros elnökségét ellátó Portugália nagykövete is.

Kypriosz Dimitriosz, Görögország budapesti nagykövete beszédében méltatta a magyar tűzoltók hősies munkáját, az augusztusi görögországi tüzek eloltásában vállalt szerepüket az Unión belüli szolidaritás kiváló példájának nevezte. Kypriosz Dimitriosz azt mondta: "Görögország ezt soha nem fogja elfelejteni Önöknek, s Önök mellett fog állni mindenkor."

Demszky Gábor budapesti küldetésnek nevezte a görögöknek nyújtott segítséget. Hangsúlyozta, hogy a hasonló kiküldetéseket megelőző eljárásokat egyszerűsíteni kell, meg kell adni a szabadságot azoknak, akik képesek segíteni, mert a katasztrófa nem vár. A 18 tűzoltónak és 1 orvosnak Görögország nagykövete adta át az emlékplaketteket és okleveleket.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, mint szervezet, szintén egy emlékplakettet kapott.

A magyar tűzoltók augusztus végén utaztak ki a görögországi Évia szigetére, hogy segítsenek az ott már napok óta tomboló erdőtüzek oltásában. A magyarok 42 órás kemény munkával két területen végeztek eredményes munkát a görög és ciprusi kollégáikkal, és összesen csaknem 160 hektáron oltották el a tüzet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását