2024. április 28. - Valéria

A nők és a romák esélyegyenlőségéről

A magyar nők esélyegyenlőségről, a roma és az 50 év feletti nők helyzetéről, a gyes-ről, gyed-ről visszatérő édesanyák munkavállalási esélyeiről, valamint a nőkről alkotott torz médiaképről tart előadást a zalaegerszegi esélyegyenlőségi ügynökség jövő hét
2007. október 12. péntek 18:29 - Hírextra

A hazai helyi program projektvezetője, Fiszter Adriána hozzátette: az Európai Unió tagállamaiban csökken a születések száma, amit a nők szociális státuszának növelésével lehet kompenzálni.

Számos tényező nehezíti a nők munkavállalását, döntési folyamatokban való részvételét. Ugyancsak közös probléma: hogyan tudják a nők összhangba hozni a családot a karrierrel.

Zalaegerszeg 2004-ben, Londonnal, Milánóval, Barival és a spanyol Granadával közösen sikeresen pályázott az esélyegyenlőségi projekt, az Interreg III.C Lead uniós forrásaira.

A projektben részt vevő országok - Olaszország, Spanyolország, Anglia és Magyarország - helyi esélyegyenlőségi ügynökségeket hoztak létre, melyeknek legfontosabb feladata a helyi és az Európai Unión belüli esélyegyenlőség elősegítése és az ehhez szükséges szempontok kidolgozása volt.

Az elért eredményeket és a megfogalmazott irányelveket - a helyi esélyegyenlőségi agendát - a projektben részt vevő országok hétfőn mutatják be Brüsszelben, az Európai Bizottság előtt - mondta Fiszter Adriána.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását