2024. június 17. - Laura, Alida

A Fidesz burkolt pártfinanszírozást gyanít

A Fidesz szerint az MSZP-székház ügyében felmerül a burkolt pártfinanszírozás gyanúja, hiszen a szocialisták jóval olcsóbban kapták meg az irodákat, mint amennyiért a Magyar Turizmus Zrt. 2002-ben bérbe vette azokat. Erről a Fidesz frakcióigazgatója beszé
2007. október 12. péntek 12:17 - Hírextra

Egy állami hivatal évi 70 millió forint összeget fizetett azoknak az irodáknak a bérléséért, amelyekért ma az MSZP 46,5 milliót fizet. Megítélésünk szerint felmerül a burkolt pártfinanszírozás gyanúja - fogalmazott Répássy Róbert sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, ha elfogadják irányadó árnak, amit az állami hivatal (a Magyar Turizmus Zrt.) fizetett, akkor joggal merül fel a kérdés, miért kaphatta meg ugyanazokat az irodákat harmadával olcsóbban a szocialista párt.

Az MTI felvetésére, hogy kikérték-e ingatlanszakértő véleményét a tarifaeltérés indokoltságáról a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben, Répássy Róbert közölte: irányadónak az állami hivatal bérleti díját tekintették. Hozzátette: ismeretei szerint az ingatlanpiac árai stabilak, inkább az a jellemző, hogy felfelé mennek az árak. A fideszes politikus úgy vélte, az ingatlanpiacon senki nem tapasztalja, hogy ilyen mértékben mennek lefelé az árak.

A frakcióigazgató további kérdésre azt mondta, információik szerint az állami hivatal 2002-ben kötötte a bérleti szerződését, míg az MSZP szerződése idén született. Szerinte ahelyett, hogy a szocialista párt perrel fenyeget, inkább tisztáznia kellene, miért kapta olcsóbban az irodákat, mint az állami hivatal.

Az ellentmondások miatt a Fidesz felszólítja a szocialista pártot, tisztázza ezt a anomáliát - közölte a képviselő. Répássy Róbert leszögezte: amennyiben azt az MSZP nem teszi meg, marad a gyanú, és akkor az MSZP-nek a pártfinanszírozás tisztábbá tételére irányuló mindenféle politikai nyilatkozata teljesen hiteltelen a jövőben.

A Heti Válasz legfrissebb számában arról írt, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utalt ki 200 millió forintot a Vérmező úti pártközpontnak helyet adó irodaház tulajdonosának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását