2024. május 22. - Júlia, Rita

A vidék is "megnedvesítené s csőrét"

Elfogadhatatlan, hogy csak Budapest önkormányzata kap 30 milliárd forintot a MÁV Cargo eladásából azért, mert a BKV-tól a MÁV átveszi a HÉV-et, amit egyébként a főváros 1990-ben térítésmentesen kapott meg - mondta kedden Gémesi György, a Magyar Önkormányz
2008. december 2. kedd 21:45 - Hírextra
Az SZDSZ-es vezetésű fővárost ezzel fizeti ki a kormányzat azért, amiért a liberális párt meg fogja szavazni a Parlamentben a költségvetést - mondta az önkormányzati szövetség elnöke.
Gémesi György véleménye szerint "az lenne a tisztességes, ha Pécs, Kecskemét, Szeged, Miskolc és a többi város is kapna a pénzt tömegközlekedésének javításához".

Emlékeztetett arra, hogy térítésmentesen kapta meg a főváros a HÉV-et, amit az elmúlt 18 évben nem kezelt megfelelően.

Gémesi György elfogadhatatlannak nevezte a kormány bejelentését, mely szerint a közalkalmazottak 140 ezer forint alatti béreknél teljes 13. havi bért kifizeti, míg az e fölötti béreknél csökkeni fog.
A jövő évi önkormányzati költségvetés finanszírozására a központi költségvetés tervezete 3350 milliárd forintot biztosít, ami nem elegendő Gémesi György szerint, mert a helyi adóbevételek alakulásától kezdve a lakosság fizetőképességéig több bizonytalansági tényező is nehezíti a jövő év gazdálkodását.

"Nem tudom elfogadni, hogy a kialakult helyzetért az önkormányzatokat terheli a felelősség" - fűzte hozzá.Utalt arra, hogy az elmúlt két évben 800 milliárd forinttal nőtt meg az önkormányzatok hitelállománya.Válságos helyzetbe fognak kerülni az önkormányzatok - fűzte hozzá Gémesi, aki a hét önkormányzati szövetség összefogását szorgalmazta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását