2024. április 19. - Emma

Székházbotrány az MSZP-nél

Azt kéri a Fidesz a szocialista párttól, hogy hozza nyilvánosságra a Vérmező úti székház bérleti szerződést. Ugyanabban az épületben és ugyanazokon az emeleteken ugyanis a Magyar Turizmus Zrt-nek is van érvényes bérleti szerződése év elejétől 2008. végéig
2007. október 11. csütörtök 14:18 - Hírextra
A Magyar Turizmus Zrt-nek, mint állami tulajdonú cégnek, az üvegzseb törvény értelmében nyilvánosságra kell hoznia szerződéseit. Két hete még az volt olvasható az interneten, hogy érvényes bérleti szerződésük van 200 millió forintért 2007. január 1-től 2008. december 31-ig abba az épületbe és azokra az emeletkre, ahová nemrég az MSZP költözött. A cég egyébként már kiköltözött. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke csütörtöki tájékoztatóján így azt kérte a szocialista párttól, hogy hozza nyilvánosságra a bérleti szerződését. Ezzel ugyanis bizonyíthatná, hogy nem egy százszázalkéban állami tulajdonú cég fizeti helyettük a pénzt.

Kósa Lajos egy másik problémát is említett. A Magyar Turizmus Zrt. honlapján ugyanis mostmár a bérleti szerződés más dátummal szerepel: 2007. január 1-től 2006. december 31-ig szól. Az ellenzéki politikus szerint így tehát nyilvánvaló, hogy valaki belenyúlt a rendszerbe, ezt azonban a törvény szerint nem tehette volna.

A székház körüli botrányról a Heti Válasz ír csütörtöki számában. Ebben egyebek mellett az olvasható, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utalt 200 millió forintot az MSZP jelenlegi székházául szolgáló irodaház vezetőjének.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását