2024. május 2. - Zsigmond

366 csapat kolbásza

Minden eddiginél több, összesen 366 csapat vesz részt a közelgő, immár 11. alkalommal megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztiválon - közölte a rendezvény főszervezője sajtótájékoztatón csütörtökön, Békéscsabán.
2007. október 11. csütörtök 17:08 - Hírextra

Ambrus Zoltán elmondta: az október 20-23 között esedékes fesztivál harmadik napjára, a kolbászkészítő versenyre a tavalyi 306 után az idén 366 csapat nevezését fogadták el. Hozzátette: eredetileg augusztus 20-án lejárt a nevezés határideje, ám az interneten a szervezők "feledékenysége" miatt csak szeptember elsején állították le a jelentkezést, így a Városi Sportcsarnok mellé egy további nyolcszáz négyzetméteres sátrat kell építeni, hogy elférjenek a versenyzők.

Békéscsaba legnagyobb rendezvényének szervezője szerint nemcsak a kolbászkészítő versenyen dőlnek meg a részvételi rekordok, hanem Békéscsaba és a megye idegenforgalma is kiteheti a "teltházas" táblát. Mint mondta, a fesztivál idejére már gyakorlatilag nincs szállás sem Békéscsabán, sem Gyulán, sem Gyopárosfürdőn, de még Szarvason is hiába keresnek maguknak szobát a vendégek.

A négynapos rendezvénysorozaton többször is láthatnak az érdeklődők igazi csabai disznótort, de megkóstolhatják az immár tízéves múltra visszatekintő csabai kolbászklub egyesület tagjainak termékbemutatóját is.

Az idén is lehet majd vásárolni a Csabahús Kft. által gyártott méteres és másfél méteres kolbászt is.
A fesztiválon hagyományosan bemutatkoznak a térség élelmiszeripari vállalkozásai, de aki a térség idegenforgalmára kíváncsi, az is találkozhat a kínálattal egy önálló kiállítás keretében.

A sertéstenyésztők és feldolgozók bővíthetik szakmai ismereteiket is, mert október 20-án a Megyeházán szakmai fórumra is sor kerül.

A felhőtlen kikapcsolódást számtalan vendéglátóhely biztosítja, a sportcsarnok mellett pedig egy hatalmas, 2.000 négyzetméteres sátorban a bor kedvelői is vígadhatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását