2024. május 16. - Mózes, Botond

Tagrobbanás az orvosszakszervezetben

Meghúszszorozódott a Magyar Orvosok Szakszervezetének létszáma: a korábbi 500-600-ról 14 ezerre bővült a tagság az utóbbi időben, így az érdekképviselet már csaknem 400 helyen van jelen - írja a Népszabadság.
2007. október 10. szerda 08:23 - Hírextra
Az orvosok sok kérdésben várnak segítséget, leginkább munkaszerződésükkel kapcsolatban, de miután a legtöbb munkahelyen már a dolgozók legalább 60 százaléka tag, így tényleges érdekvédelemre számíthatnak a doktorok - mondta Gyenes Géza, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára. Szerinte a sztrájkkezdeményezések is azért halhattak el korábban, mert nem volt, aki összefogja a dolgozókat. A kamara nem szervezkedhet, kizárólag általános szakmai segítséget nyújthat. Azzal, hogy egy ilyen erős szakszervezet alakul, lényegesen eredményesebb lehet az eddigi fellépés - mondja a főtitkár, aki szerint fontos az is, hogy hamarosan már a Liga "kötelékében" az Országos Érdekegyeztető Tanácsban is helyet kapnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását