2024. május 16. - Mózes, Botond

Brutális kegyetlenkedés

Belehalt a kínzásba egy őrizetbe vett ellenzéki aktivista Mianmarban - közölte szerdán egy jogvédő szervezet. A thaiföldi székhelyű Politikai Foglyokat Segítő Szövetség (AAPP) értesülése szerint a szeptember 26-án egy kormányellenes tüntetés során őrizetb
2007. október 10. szerda 14:29 - Hírextra
A hatóságok értesítették az áldozat, Vin Sve családját haláláról. A holttestet nem adták át a hozzátartozóknak, és közölték velük, hogy azt helyben elhamvasztották. A jogvédő szervezeten kívül más forrás nem adott hírt az ellenzéki haláláról, és nem is erősítette meg azt. Az AAPP úgy tudja, hogy sok más ellenzékit is megkínoztak. Arról is beszámolt a szervezet, hogy szerdán a hatóságok folytatták a tüntetések résztvevői utáni kutatást, és legkevesebb öt feltételezett ellenzékit őrizetbe vettek.

A mianmari katonai kormányzat saját közlése szerint a tüntetések mintegy ezer résztvevője van rendőrségi őrizetben. A szeptemberi tüntetéseken több ezer embert - szerzeteseket, diákokat és másokat - vettek őrizetbe.

A Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kji pártja és a katonai vezetés egyaránt óvatos lépéseket tett szerdán a tárgyalások felé. A Nemzeti Liga a Demokráciáért közölte, hogy kész "engedményekre" a tárgyalások kedvéért, a junta pedig egy viszonylag rugalmas kormányzati illetékest jelölt ki az Aung Szan Szú Kjivel folytatandó tárgyalások összehangolására.

A junta élén álló tábornok, Than Sve előzőleg felajánlotta, hogy találkozik az ellenzéki vezetővel - azzal a feltétellel, hogy visszavonja a mianmari kormányzat elleni nemzetközi szankciókat szorgalmazó felhívását.
Forrás: hirado.hu/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását