2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Véradó bulit rendeznek

Véradó buli elnevezéssel ötödik alkalommal rendezik meg az őszi nagy véradó- és egészségnapot szombaton Veszprémben, a Pannon Egyetem aulájában - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat közép-dunántúli régiójának igazgatója sajtótájékoztatón kedden Veszpré
2007. október 9. kedd 17:59 - Hírextra

Az őszi egyetemi véradás minden évben a vérellátó legnagyobb akciója a térségben a kapolcsi Művészetek Völgyének nyári tíznapos vérvételei után - hangoztatta Szabó Zsuzsanna főörvös. Közlése szerint szombaton 10-19 óra között a veszprémi egyetemen non stop műsor lesz; zenekarok, szólisták, táncegyüttesek lépnek fel, miközben több elkülönített helyiségben zajlik majd a véradás.
Szabó Zsuzsanna szerint a tavaly őszi egyetemi bulin 250-en adtak vért, s reményei szerint idén talán már 300-an is felkeresik a vérvételi helyiségeket. A sajtótájékoztatón emlékeztetett arra is, hogy nyáron a Művészetek Völgye tíz napja alatt 1600-an adtak vért, összesen mintegy 640 liternyit.

Az igazgató elmondta: a régióban hagyományosan Veszprém megye vezet idén is a véradásban; a megyében 2007. szeptember végéig 14 ezer 207-en adtak vért, összesen 6400 litert. Fejér megyében ebben az évben eddig 12 ezer 200 véradót regisztráltak, s összesen 4880 liter vért adtak, míg Komárom-Esztergom megyében 9200-an jelentek meg a véradóhelyeken és összesen 3680 liter vért adtak - tájékoztatott a regionális igazgató.

Közlése szerint szombaton az egyetemen ingyenes egészség-felmérést is végeznek orvosok; lesz szemészeti szűrővizsgálat, testzsír-százalék mérés, fényterápiás kezelés, vérnyomásmérés, allergia-teszt és orvosi tanácsadás.

A véradók közt egy olaszországi utazást és egy 40 ezer forintos utazási utalványt sorsolnak ki, de minden véradó kap ajándékcsomagot, csokoládét, üdítőt és 500 forintos étkezési utalványt - jegyezte meg az igazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását