2024. május 2. - Zsigmond

Szőlő nélkül szüretelnek

Rendhagyó, szőlő nélküli szüreti vigasságot rendeznek szombaton Zalaegerszegen a Göcseji Falumúzeumban – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Vándor László igazgató.
2007. október 9. kedd 18:24 - Hírextra

Ha szőlőszedés és préselés nem is lesz - mivel a szüret már véget ért –, must biztosan lesz a Falumúzeumban. Idén első alkalommal egész Zala megye, a szlovéniai Lendva és a Siklós borászai is részt vesznek a fesztiválon. Borverseny, hagyományőrző együttesek és folklór műsorok színesítik a programot.

Vándor László elmondta: november 11-én, a Márton-napi rendezvényen már tájjellegű állatokat - ludakat, kacsákat, pulykát, gyöngytyúkot – is láthatnak a múzeumba látogatók. Az őshonos kisállatokat a gödöllői Állattenyésztési és Takarmányozási Intézet szállítja Zalaegerszegre.

Zalaegerszeg a hagyományok városa, melynek bemutatásával évente több tízezer embert lehet idevonzani. Ugyanakkor szükség lenne az infrastruktúrafejlesztésekre is. Az Európában elsőként - 1968. augusztus 20-án - megnyitott szabadtéri néprajzi múzeumban nincs csatorna, a villany pedig őskövületnek számít – tette hozzá Vándor László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását