2024. április 25. - Márk

Rendkívüli közgyűlés a fővárosban

Az állami támogatással megvalósult tavalyi útfelújítások kapcsán feltárt szabálytalanságokkal foglalkozó, a Fidesz által szorgalmazott téma is szerepel a fővárosi önkormányzat mai rendkívüli közgyűlésének napirendjén.
2007. október 9. kedd 09:44 - Hírextra

A testület szeptember utolsó csütörtökén a soros közgyűlésen a kormánypártok és az MDF kivonulása miatt határozatképtelenné vált, röviddel e napirendi pont tárgyalása előtt.

Demszky Gábor múlt heti tájékoztatóján cáfolta, hogy a kormánypártok megfutamodtak volna e téma tárgyalásától, s elmondta, hogy e héten és a hó végi soros közgyűlésen is napirenden lesz a Fidesz által szorgalmazott téma, az útfelújítások állami támogatásának elszámolási problematikája.
Az elmaradt napirendi témák közt szerepel Tarlós István és Csomós Miklós (Fidesz) azon javaslata, hogy a nagycsaládosok részére állítsák vissza a 15 évvel ezelőtt biztosított állatkerti belépőkedvezményt.

Indítványozza a városvezetés azt is, hogy az idén 44 százalékkal megemelt távfűtés 35 százalékosra csökkenő alapdíját 10 százalékkal mérsékeljék azoknál a fogyasztóknál, akik vállalják, hogy részt vesznek a Főtáv fűtéskorszerűsítési programjában.

A távfűtéssel kapcsolatos előterjesztést a múlt hét második felében postázta a városvezetés a képviselőknek. A javaslatról, amely elfogadása esetén januártól lépne hatályba, nem tárgyalt egyetlen önkormányzati bizottság sem. Az előterjesztést minősített többséggel, a 67 fős közgyűlés 34 képviselőjének szavazatával vehetik napirendre. A közgyűlésben jelenleg 34 kormánypárti, három MDF-es és 30 Fidesz-KDNP képviselő van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását