2024. május 19. - Ivó, Milán

McCartney ikon, Minogue idol lett

Az Arctic Monkeys brit indie rock együttes, mint a világ legjobb produkciója kapta az idei Q zenei díjat, megelőzve olyan neves együtteseket, mint a U2, a Foo Fighters vagy a Killers. A Q zenés magazin hétfő esti londoni díjkiosztóján Paul McCartneyt Q Ic
2007. október 9. kedd 14:30 - Hírextra

Paul McCArtney a díjátadáson megemlékezett tíz évvel ezelőtt elhunyt feleségéről, Lindáról, aki - szavai szerint - többször is nagyon nehéz időszakon segítette át. Köszönetet mondott gyermekeinek és a Beatles egykori tagjainak is. A jelentések szerint egy szót sem ejtett második feleségéről, Heather Millsről, akitől éppen válófélben van.

A díjakat Shirley Bassey legendás énekesnő adta át a kitüntetetteknek.

Amy Winehouse brit énekesnő, akinek mostanában elsősorban drogos ügyeivel foglalkozik a sajtó, Back To Black című albumával elvitte a legjobb album díját. Maga az énekesnő nem volt jelen a gálán. A rövidesen Budapesten fellépő Muse együttest a legjobb koncertteljesítmény kategóriában jutalmazták.

Életműdíjat kapott Johnny Marr gitáros, a The Smiths együttes korábbi tagja, a Q Idolja Kylie Minogue ausztrál énekesnő, színésznő lett. Tony Williams impresszárió posztumus kapta a Q Hero életműdíjat.

Az év felfedezettje díját Kate Nash énekesnő kapta. A legjobb dalként tüntették ki a walesi Manic Street Preachers alternativ együttes Your Love Alone is Not Enough című számáért, míg a szintén brit Kaiser Chiefs a legjobb videoklipért kapta az elismerést.

A közkedvelt Q zenei magazin 1990 óta olvasóinak szavazatai alapján ítéli oda a díjakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását