2024. május 16. - Mózes, Botond

Kezdődik a teherautó-razzia

Háromnapos razziát tartanak a rendőrök Magyarországon és két tucat más európai államban. A soros TISPOL-akcióban elsősorban a teherautókat vizsgálják, a nagyobb utak mellett állítják félre a járműveket
2007. október 9. kedd 08:21 - Hírextra
Kedden, szerdán és csütörtökön elsősorban a teherautók ellenőrzésére koncentrálnak a rendőrök szerte az ország útjain és a sztrádákon is. Az egyenruhások a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival együttműködve naponta legalább nyolc órán keresztül állítják majd meg a teherautósokat.
Ellenőrzik egyrészt a sofőrök papírjait, a pihenőidő betartását és a járművek műszaki állapotát éppúgy, mint a veszélyes árut szállító teherkocsikat - mondta el a Független Hírügynökségnek Gégény István, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának szakreferense.

A nagyszabású razzia része egy nemzetközi akciónak, amelyet a Tispol - azaz az európai közlekedésrendészeti szerveket tömörítő hálózat - szervez. Ezért tehát a hazai ellenőrzéssel egyidőben a kontinens több más országában is hasonlóra számíthatnak a teherautósok.

A TISPOL évente 8 ellenőrzést tart párhuzamosan a kontinens több országában. Külön vizsgálják az ittas és drogos sofőröket, a biztonsági öv használatát, a teherautókat és buszokat, illetve a sebességhatárok betartását. Hazánk eddig egyet hagyott ki: március 15-én inkább a rendezvénybiztosításokra koncentráltak a rendőrök.

Legutóbb szeptember közepén volt ilyen razzia, akkor a biztonsági övek és a gyermekülés használatát ellenőrizték. A három nap alatt megállított sofőrök közül 2700-nál nem volt bekapcsolva az öv és 180 gyerekülés hiányzott.
A legfrissebb felmérés szerint Magyarország az
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását