2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ingyen szemüveg a hajléktalanoknak

A látás világnapja alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Szent János Kórház ingyenes szemszűrést és látásvizsgálatot végez a hajléktalanoknak kedden Budapesten.
2007. október 9. kedd 15:13 - Hírextra

Az akció keretében a rászorultaknak a szükséges szemüvegeket ingyen kiutalják.
Mintegy 200 hajléktalant várnak folyamatosan a kórházba, ahol ingyen végzik el önkéntes orvosok a vizsgálatokat, a szemüvegeket pedig a szeretetszolgálat fogja biztosítani a rászorulóknak.

Győri-Dani Lajos, a szeretetszolgálat közép-magyarországi régiójának elnöke az MTI kérdésére elmondta: azokat próbálták megszólítani, akik az intézményeikben élnek, akik az orvosi rendelőikbe bejárnak, akiket az utcán élve keresnek fel.

Győri-Dani Lajos arról is beszélt, hogy ez csupán egy akció, de ők folyamatosan foglalkoznak a hajléktalanok egészségügyi problémáival, általános szűréseikkel, szakorvosi ellátásukkal.

Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arról beszélt, hogy a mostani ingyen szemüvegeken túl az akcióval arra szeretnék felhívni a társadalom figyelmét, hogy ezeknek az embereknek fokozott segítségre van szükségük.

Az általános orvosi ellátáson túl ők megszervezik a különböző szakorvosi ellátásokat is, amelyek közül a legfontosabbnak az urológiát, a szemészetet, valamint a fogorvosi ellátást említette.

Az ingyenes szűrővizsgálatot a Medicor Kft. támogatta gépekkel, valamint a Szent János Optika munkatársai végezték. A vizsgálatokhoz szükséges gyógyszerek árát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosítja.

Győri-Dani Lajos elmondta még, hogy október 15-től kezdődik a szeretetszolgálatok "főidénye", hiszen a hideg beköszöntével több hajléktalan válik sebezhetővé. Mint mondta, szervezett akciók keretében adományokat gyűjtenek számukra, próbálják megszervezni étkeztetésüket, takarókkal látják el őket, és szálláshelyeiken új férőhelyeket nyitnak meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását