2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Zöld utat kapott az elnökjelölt

Az országgyűlés költségvetési bizottsága hétfői ülésén 16 igen szavazattal 9 tartózkodás mellett támogatta Nagy Jánosnak a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elnökévé, illetve Borbély Attilának Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Ellenőrző bizottsága e
2007. október 8. hétfő 14:48 - Hírextra
Nagy János a meghallgatáson hangúlyozta: szakszerű, hatékony és átlátható munkát szeretne biztosítani az NVT-n belül például azzal, hogy a testület minden döntését név szerinti szavazással hozza majd meg.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot a szeptemberben elfogadott új vagyontörvény miatt kell létrehozni, amely az elképzelések szerint egységesíti az állami vagyongazdálkodást és egyúttal új intézményrendszert hoz létre. Ennek a fő tulajdonosi döntéshozó testülete lesz a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, a döntések végrehajtó szervezete pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt lesz.

Az állami vagyonnal kapcsolatban Nagy János elmondta: ismeretei szerint jelenleg 100 százalékos állami tulajdonban 4134 milliárdnyi vagyon van - péládul az utak és természeti kincsek -, a kincstári vagyon ingatlanai és ingóságai 4771 milliárd forintot tesznek ki, az állami tulajdonban lévő 1,1 millió hektár föld 293 milliárd forintot ért, valamint a nem teljesen állami tulajdonban lévő társaságok értéke 976 milliárd forint.

Nagy János megerősítette a miniszterelnök korábbi bejelentését, hogy a felálló NVT a lezárult és még folyamatban lévő ügyek felülvizsgálatával kezdi meg munkáját.

Nagy János és Borbély Attila jelölését a költségvetési bizottság kormánypárti képviselői támogatták, az ellenzéki képviselők azonban tartózkodtak. Varga Mihály (Fidesz) a testület elnöke elmondta: a személyekkel kapcsolatban nincs kifogásuk, de a törvény létrejöttét sem támogatták, ezért a felálló testületet sem támogatják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását