2024. május 3. - Tímea, Irma

Uniós forrásra pályázik az Evangélikus Egyház

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) mintegy 20 milliárd forint értékben nyújt majd be pályázatot az Európai Unió forrásaira, ebből 10 milliárdot a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület igyekszik elnyerni - mondta az MTI-nek Ittzés János evangélikus elnök
2008. március 12. szerda 19:46 - Hírextra

Programjukon Ittzés János elmondása szerint Szabó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezető programmenedzsere, Bogdányi Gábor az MEE, és Erdélyi Károly, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület pályázati felelőse tartott előadást az uniós források egyházi lehívásának lehetőségeiről. Ezekben szó esett arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül regionális és az országos operatív programok keretében pályázhatnak műemlékvédelmi és városképfejlesztési, egészségügyi, iskolai és pedagógiai, valamint felnőttképzési célokra.

Az elnök-püspök kitért arra: az evangélikus egyház ezeken a területeken intézményei révén jó eséllyel pályázhat, amelyek közül a népfőiskolai jellegű és a szociális munkások képzését emelte ki.

Az uniós keretre nem csak az országos egyházi és egyházkerületi intézmények, hanem az egyházközségek is beadhatják pályázatukat, amelyre az országos vezetés ösztönzi is őket. Az egyházi témában érdekelt pályázatíró cégek vezetőivel is találkoztak Révfülöpön, akikkel reményeik szerint hosszú távú kapcsolatot alakítanak ki, ugyanakkor ezeknek a vállalkozásoknak megfelelő biztonságot is nyújt az evangélikus egyház több évre szóló megbízása és kapcsolati tőkéje - említette Ittzés János.

Az evangélikus püspök kijelentette, hogy egyházuk az eddigiektől eltérően abban a szerencsés helyzetben van, hogy pályázataik jó része elkészült, már csak arra várnak, hogy megnyíljanak az uniós források, ami viszont lassabb ütemben történik, mint ahogy számítottak rá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását