2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Közelebb hoznák az EU-t

90 millió eurót (22.5 milliárd forint) költ jövőre az Európai Bizottság (EB) a 27 tagállamban kommunikációra- mondta el a Független Hírügynökség kérdésére az EB kommunikációs főigazgató-helyettese. Panajotisz Karvunisz hozzátette: nem teljesen elégedettek
2007. október 8. hétfő 14:52 - Hírextra
Mint fogalmazott: a José Manuel Barroso vezette Bizottság fontosnak tartja, hogy a polgárok jobban megismerjék az Uniót, emiatt pedig többet is költ kommunikációra.

A főigazgató-helyettes kiemelte: 2008-ban szeretnék jobban bevonni a tagállamokat a kommunikációba. Nem csak az emberek véleményét szeretné megtudni a Bizottság az Uniós ügyekről, hanem véget szeretne vetni annak a gyakorlatnak is, hogy a tagállamok kormányai, ha rájuk nézve negatív döntés születik, akkor Brüsszelt okolják ezért. Ha pedig egy-egy határozatot sikerként könyvelhetnek el, akkor saját győzelmükként állítják azt be.

Panajotisz Karvunisz a reformszerződéssel kapcsolatban azt mondta: az EB év végére készíti el a kommunikációs tervét. A tagállamok októberben, az állam- és kormányfők lisszaboni csúcsértekezletén hagyhatják jóvá a dokumentumot. Decemberben következne az ünnepélyes aláírás, 2008-ban pedig a tagállamok ratifikálnák a szerződést. 2009-ben, az Európai Parlamenti választások előtt lépne hatályba a dokumentum.

Az EB jobb együttműködést szeretne a tagállamok médiumaival is. Az interneten és a regionális média területén erősít majd a Bizottság - mondta el a főigazgató-helyettes. A Bizottság jövőre kiemelten akar foglalkozni a belső piac, a szociális helyzet, az energetika és éghajlatváltozás, a költségvetés fölülvizsgálatának és a bevándorlásnak a kérdéseivel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását