2024. május 3. - Tímea, Irma

"Vallásközi" szívcsere

Egy 14 esztendős malajziai kínai lány elfogadta egy 15 esztendős muzulmán maláj fiú szívét, ezzel a két kamasz hozzájárult ahhoz, hogy a főként iszlámhitűek lakta Malajziában meginogjon a szervátültetés vallási tabuja.
2007. október 8. hétfő 15:18 - Hírextra

A sors fintora, hogy a kínai lány szervezete kivetette a mohamedán maláj fiú szívét, ezért meg kellett ismételni a műtétet, így egy másik kisebbség képviselőjének, egy 20 esztendős malajziai kínai fiatalembernek a szíve dobog a lány mellkasában a múlt hét óta.

Mindenesetre a lány tettét a vallási és etnikai ellentétek bátor meghaladásaként ünneplik az országban, s ennek egyik eredményeként az ország iszlám szervezete nyilatkozatot tett közzé, miszerint az iszlámban a szervfelajánlás nemes cselekedet.

A 27 millió lakosú Malajziában eddig mintegy 110 ezer ember ajánlotta fel a szerveit, ám a szervátültetések száma csekély, főként a vallási előítéleteknek tulajdoníthatóan.

Vesére várnak a legtöbben az országban, mintegy kilencezren, de évente csak kevesebb mint száz veseátültetésre kerül sor.

Malajziában a lakosság mintegy hatvan százaléka maláj és mohamedán, a két fő kisebbség, a kínai és az indiai, a buddhista, a konfuciánus és a hindu vallás követője.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását