2024. május 23. - Dezső

Börtön struccölésért

Hidegvérrel elkövetett struccölésért öthavi börtönre ítéltek egy fiatalembert Kaliforniában. A gyilkos Timothy McKevittnek 5000 dollár kártérítést is kell fizetnie az állat megöléséért és részt kell vennie egy 32 órás indulatkezelési tanfolyamon.
2007. október 8. hétfő 08:10 - Hírextra

A tettes ugyanis bosszúból lőtte le a struccot, amiért az megszégyenítette őt és barátját barátnőik előtt.

Az eset még tavaly októberben történt egy Halloween-parti után, a San Mateo megyei Redwoodban, San Franciscótól délre. A 19 éves McKevitt és 21 éves barátja a partiról hazatérőben, becsiccsentve át akart vágni egy idegen telken. A házőrző strucc, Gaylord azonban megtámadta a betolakodókat. A felbőszült állat McKevittet oldalba rúgta, majd feldöntötte és barátját is elagyabugyálta. A srácokkal levő barátnőik jót kacagtak a harcias strucc fellépésén.

A megfutamított, férfiúi büszkeségében sértett két fiú azonban nem hagyta annyiban a dolgot, visszatért a helyszínre, de már puskával. McKevitt hidegvérrel lelőtte a madarat, hét golyót eresztett Gaylordba.

A börtönbüntetésen és a pénzbírságon túl McKevittre három évi próbaidőt róttak ki, amely alatt nem tarthat semmilyen háziállatot, nem élhet egy házban háziállattal, továbbá nem vállalhat olyan munkát, amely valamilyen állatról való gondoskodással jár együtt.

A néhai Gaylord nagyságáról nincs információ, de az ivarérett struccok általában egymázsásak, magasságuk két méter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását