2024. május 16. - Mózes, Botond

Fél éve ül egy török börtönben a kamasz

A német közvélemény után már az Európai Unió egyik biztosa is sürgeti, hogy Törökország engedje szabadon azt a 17 éves német fiút, aki húsvét óta ül börtönben, mert állítólag megerőszakolt egy brit kislányt.
2007. október 7. vasárnap 14:09 - Hírextra
Olli Rehn az Európai Unió bővítési biztosa a legnagyobb példányszámú német vasárnapi lap, a Bild am Sonntag hasábjain üzent a török hatóságoknak: mielőbb találjanak megoldást az ügyre, hogy Marco Weiss még októberben visszatérhessen Antalyaból alsó-szászországi otthonába.

Marco a szüleivel vakációzott a török tengerparton a húsvéti iskolai szünetben. Egy diszkóban ismerkedett meg a 17 esztendős német fiú későbbi - állítólagos - áldozatával, egy 13 éves brit tinivel. A szállodai szobában végződő zenés est intim részleteire ki-ki másként emlékszik vissza.

A brit tinédzser édesanyja még a tavasszal feljelentette a török hatóságoknál a fiatal német turistát, azt állítva, hogy megerőszakolta kislányát . Az orvos megállapította, hogy a kiskorú angol lány még szűz, de a ruháján talált - Marcotól - származó spermanyomok alapján őrizetbe vették.

A fiatalkorú német gyanúsított perét már többször elhalasztották. A 13 esztendős, feltételezett áldozat a török bíróság előtt nem tanúskodhat, mert kiskorú. A lassan féléve bebörtönzött Marcoért egész Németország aggódik: szülei hetente látogathatják a - 30 fős cellában - láthatóan lesoványodott kamaszfiút.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását