2024. április 29. - Péter

A világűrben is fog imádkozni az űrturista

Az orosz mérnökök az utolsó simításokat végezték vasárnap azon az űrhajón, amelyen szerdán a világűrbe indul az első maláj űrhajós. A kazahsztáni Bajkonurban összeszerelték az Oroszországban gyártott, és darabokban Kazahsztánba szállított Szojuz űrhajót,
2007. október 7. vasárnap 17:33 - Hírextra
A maláj űrhajós, Dr. Sheikh Muszaphar Shukor (seik musafar sukor) civilben orvos és fotómodell. Szerdán, október 10-én indul a Nemzetközi Űrállomásra az orosz Jurij Malencsenkóval és az amerikai Peggy Whitsonnal.

A maláj űrhajós feltűnést keltett azzal az ígéretével, hogy a világűrben is be akarja tartani a moszlimok szent hónapjával a Ramadánnal kapcsolatos vallási előírásokat, mindenek előtt a böjtöt. Ehhez a malajziai vallási hatóságok útmutatót készítettek a számára.

A hithű moszlimnak például napfelkeltétől naplementéig ötször kell imádkoznia. Mivel a Nemzetközi Űrállomás egy földi nap alatt 16-szor kerüli meg a Földet, ezért a fedélzetén elvileg 80-szor kellene imádkozni. A hatóság kimondta, hogy a moszlim űrhajósnak a világűrben is csak ötször kell imádkoznia egy földi nap alatt, méghozzá a felbocsátás helyének időszámítása szerint.

Malajzia egy nagy volumenű fegyvervásárlás keretében kapta meg ezt az űrutazást. Összesen 1 milliárd dollár értékben vásárolt Oroszországtól vadászrepülőket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását