2024. május 16. - Mózes, Botond

72 milliárdot kapnak a katonák

A becslések szerint 290 millió eurót (72,5 milliárd forintot) fizethet ki az ír védelmi minisztérium azoknak a katonáknak, aki halláskárosodást szenvedtek el lőgyakorlatokon- tette közzé a tárca szombaton.
2007. október 7. vasárnap 10:02 - Hírextra
Eddig több mint 16 ezren jelentkeztek a minisztériumnál kártérítésért. A panaszosok közt nem csak most szolgáló katonák vannak, hanem olyanok is, akik több évtizeddel ezelőtt viselték az uniformist. Szerintük azért sérült a hallásuk, mert a lőgyakorlatokon nem kaptak fülvédőt.

Willie O' Dea miniszter azt mondta: eddig több mint 15 ezer kérelmet vizsgáltak meg, és csaknem 285 millió eurót ki is fizettek a panaszosoknak. A tárcavezető szerint további öt millió euróba kerülhet a fennmaradó kérvények kifizetése.

A '90-es évek végén a katonák 80 százaléka panaszkodott arra, hogy romlott a hallása. A védelmi tárcánál volt olyan becslés is, amely szerint az 1 milliárd eurót is átlépheti a kártérítések összege.

Amikor az első panaszok megérkeztek a tárcához, komoly gondot jelentett azok elbírálása: meg kellett oldani a túlzott vagy jogtalan kártérítési kérelmek kiszűrését.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását