2024. június 13. - Antal, Anett

Nyertek a magyar motorosok

Zsúfolásig telt lelátók előtt igazi salakmotoros ünnep volt a miskolci Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntője, amelyen a házigazda Boon.hu-Speedway Miskolc alakulata sporttörténelmi tettet hajtott végre, hiszen első ízben diadalmaskodott magyar csapat eb
2007. október 6. szombat 21:31 - Hírextra

A miskolciak sikeréből oroszlánrészt vállalt az ausztrál világbajnok Jason Crump, aki valamennyi futamát megnyerte és a dán Hans Andersen, aki mindössze egyetlen pontot vesztett. Ferjan Matej 12, Magosi Norbert pedig hat ponttal járult hozzá a sikerhez.

A miskolciak végül fölényes, 16 pontos győzelmet arattak a meglepetésre a második helyen végző lengyel Atlas Wroclaw előtt. A viadal negatív szenzációját a többszörös BEK-győztes Mega Lada Togliatti okozta, ugyanis győzelmi eséllyel szálltak harcba, de végül csak a harmadik helyet szerezték meg.

Az oroszoknál mindössze a Grand Prix-menő Rune Holta hozta a várhatót, viszont a korábbi világbajnok amerikai Greg Hancock betlizett. A negyedik csapat, a horvát Unia Gorican már a viadal elején kiszállt a dobogóért vívott harcból, ugyanis elvesztette legjobbját, az idei Európa-bajnok Jurica Pavlicot, aki egy bukás után kézsérülést és agyrázkódást szenvedett.

eredmény:

BEK-döntő:

1. Boon.hu Speedway Miskolc (Crump/15, Andersen/14, Ferjan/12, Magosi/6, Szatmári/0) 47 pont
2. Atlas Wroclaw (lengyel) 31
3. Mega Lada Togliatti (orosz) 28
4. Unia Gorican (horvát) 14

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását