2024. május 5. - Györgyi

Kísért a múlt: Vilmos herceget és barátnőjét paparazzik kergették Londonban

Rég nem látott agresszivitással vetették magukat lesipuskás fotósok Vilmos brit trónörökös, a sokak szerint szintén fotósok által halálba kergetett néhai Diana hercegnő fia után, amikor a herceg régi-új barátnőjével London egyik éjszakai mulatójából próbá
2007. október 6. szombat 09:56 - Hírextra
A Clarence House - Károly walesi hercegnek, Vilmos apjának hivatala - által péntek este ismertetett incidens aznap hajnalban történt az egyik elit londoni mulatónál. Paddy Harverson, Vilmos sajtótitkára elmondta: a fiatal herceg és barátnője, Kate Middleton autóval távozott a Boujis nevű szórakozóhelyről, amikor az ott felsorakozott fotósok tucatjai "agresszív módon üldözőbe vették őket motorokkal, kocsikkal és gyalogosan".

Harverson szerint Vilmos egyenesen "fenyegetőnek" érezte a fotóshad fellépését. A sajtótitkár kijelentette: "potenciális veszélyhelyzet állt elő" a fotósok viselkedése miatt. Hozzátette: "teljesen felfoghatatlan", hogy az incidens éppen most történt.

Ez egyenes utalás volt arra, hogy e héten kezdődött a londoni felsőbíróságon az az eljárás, amelynek célja véglegesen feltárni a walesi hercegnőt tíz évvel ezelőtt ért végzetes párizsi autószerencsétlenség körülményeit.

Diana és akkori barátja, Dodi Fayed motoros sajtófotósoktól üldözött kocsija nagy sebességgel egy közúti aluljáró egyik pillérének csapódott. A balesetben, amely mögött sokan - élükön Dodi Fayed apjával, Mohamed Fayed brit-egyiptomi mágnással - összeesküvést sejtenek, Diana és az ifjabbik Fayed, valamint a Mercedes vezetője is meghalt.

A Clarence House a pénteki incidens ügyében a független brit sajtópanasz-bizottsághoz fordult. A testület közölte, hogy jóllehet szabályozási elvei a szabadúszó fotósokra nem terjednek ki, a lapok nem hozhatnak le olyan fotókat, amelyek az alany zaklatásának eredményeként születtek.

Kate Middleton - akinek Vilmoshoz fűződő románca idén tavasszal egy időre megszakadt, majd újjáéledt - már korábban megelégelte a fotósoktól elszenvedett folyamatos üldöztetést, és a királyi család jogászainak segítségét kérte.

Az udvar nevében eljáró londoni Harbottle and Lewis ügyvédi iroda már az év elején átiratban figyelmeztette az írott és az elektronikus sajtót, hogy vagy visszafogják magukat, vagy bírósági eljárással lesznek kénytelenek szembenézni.

Ehhez jogi támpontot ad a Diana halála után, 1997-ben elfogadott zaklatásellenes törvény, amely polgári jogi és büntetőeljárást tesz lehetővé a hírességek magánéletének védelmére.

A News International sajtócsoport, amelynek portfoliójába a The Sun, a News of the World, a The Times és a The Sunday Times - vagyis a négy legnagyobb példányszámú brit napi- és hetilap - tartozik, már akkor bejelentette, hogy nem közöl többé lesipuskás fotósoktól származó képeket Kate Middletonról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását