2024. április 29. - Péter

Magyar Bálint a férfiklubban

Férfiklubok döntenek a magyar politikában a különböző posztok elosztásakor Magyar Bálint, az SZDSZ parlamenti képviselője szerint. A politikus azt mondta, ezeket a rejtett mechanizmusokat meg kell szüntetni, hogy a nőket, akik a társadalom felét teszik ki
2007. október 5. péntek 10:38 - Hírextra
Magyar Bálint szerint jelenleg a parlamentben a férfi képviselők többsége nem képviseli megfelelően a nők érdekeit. Ezek az érdekek csak akkor érvényesülnek megfelelően, ha nők döntenek bennük. Magyar Bálint szerint a női kvóta kérdése nem csak a parlamenti képviselői helyeket érinti, hanem az önkormányzati és uniós parlamenti helyeket is.

Valamennyi parlamenti párt egyetért az SZDSZ javaslatával, amely bevezetné a női kvótát. Azt akarják ezzel elérni, hogy több nő kerüljön be a parlamentbe és a mindenkori kormányba. A pártok úgy állítanák össze a választási listáikat, hogy azokon fele-fele arányban szerepelnének nők és férfiak. Magyar Bálint, szabaddemokrata politikus női párttársával, Sándor Klárával nyújtott be javaslatot a női kvótáról.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását