2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hamilton megúszta

Megúszta büntetés nélkül Lewis Hamilton. A Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) pénteken Sanghajban úgy döntött, a pontversenyben vezető brit nem felelős az egy héttel ezelőtti Japán Nagydíjon bekövetkezett balesetért, amelyben a német Vettel belerohant a
2007. október 5. péntek 19:37 - Hírextra
A mezőny a biztonsági autó (safety car) mögött haladt, amikor Hamilton hirtelen lefékezett, majd jobbra kormányozta az autóját. A mögötte haladókat meglepte a manőver, aminek következtében Vettel (Toro Rosso) belerohant a Red Bullt kormányzó, második helyen autózó Mark Webberbe. Vettelt az eset után megbüntették, a következő futamon az edzésen elért helyezéséhez képest 10 hellyel hátrébb rajtolhatott volna.

A jelenetről a közvetítő kamerák lemaradtak, de egy amatőr videós rögzítette a történteket, és a filmet feltette az internetre. A Toro Rosso ez alapján kérte a vizsgálat lefolytatását.

A FIA pénteken egy órán keresztül faggatta Hamiltont, végül felmentette a brit újoncot. A balesetet a rossz idő számlájára írták, és utólag Vettel büntetését is törölték.

Amennyiben Hamiltont vétkesnek találták volna, rajthely-büntetéssel vagy pontlevonással sújthatták volna.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását