2024. április 25. - Márk

Exkluzív! Nagy Sándor nem kívánkozik vissza

Rég nem hallottunk felőle. A keresőbe beírva a nevet számolatlanul ömlenek a cikkek a makedón hódítóról és a fiatal operett-musicalénekesről, viszont az egykori szakszervezeti elnökre, országgyűlési képviselőre, államtitkárra csak nagy nehezen lehet rátal
2007. október 5. péntek 12:34 - Bencsik Gyula
Az utóbbi években eltűnt a közéletből. Így döntött vagy így hozta a sors?

Ha el nem is tűntem, de alapvetően megváltozott a helyzetem. Ebben a ciklusban már nem vagyok parlamenti képviselő, nincs kormányzati funkcióm, mint korábban, mikor államtitkár voltam, nem vagyok a legnagyobb szakszervezet elnöke. Nincs bennem vágy, hogy minden áron betöltsek valamilyen köztisztséget, viszont a politikai és közéleti érdeklődésem megmaradt. Hellyel-közzel még ma is hívnak a médiába. A legutóbbi választáson mindenképpen szerettem volna egyéni mandátumot nyerni Hajdú-Bihar megyében, ám ez nagyon minimális különbséggel, de nem sikerült, a megyei listán pedig nem kívántam szerepet vállalni. Mindebből következően nem lettem képviselő. Igazság szerint a mai közéletbe nem is vágyom. Jól érzem magam abban a szakmai munkában, amelyet a Regionális Fejlesztési Holding ad nekem.

Egyes gyakorló politikusok azzal indokolják a képviselők magasabb fizetésének a jogosságát, hogy a mandátumuk lejárta után nehéz visszatérniük a civil, szakmai életbe.

Számomra ez semmilyen nehézséget nem okozott. Részben a végzettségem okán, részben azért, mert államtitkárként a területfejlesztéssel is foglalkoztam, igyekeztem annak a hátterét is megismerni, ami olyannyira sikerült, hogy ebben a témakörben oktatok egy tárgyat a debreceni tudományegyetemen címzetes egyetemi docensként. A felvetésére reagálva, azt gondolom, hogy elvárható lenne, hogy az legyen országgyűlési képviselő, az vállaljon kormányzati szerepet, aki mögött van valamilyen szakmai teljesítmény, ebből következően van civil háttere, így nem traumaként éli meg a politikai életből való kikerülést. Más kérdés, hogy szerintem tisztességesen meg kell fizetni a képviselőket, a kormány tagjait. Persze, el kellene érni, hogy olyan embereket jelöljenek és nevezzenek ki, akik értik a dolgukat. Ausztriában – a szakszervezeteknek is köszönhetően – van egy úgynevezett fix tarifás bérrendszer, amely arról szól, hogyha van egy nagyobb cég és annak van egy fejlesztő mérnöke, akkor az többé-kevésbé ugyanannyit keres egyik vagy másik cégnél is; többet kereshet, kevesebbet viszont nem. A dolog logikája nem az tehát, hogy egy rossz fejlesztőmérnök kevesebb pénzt kapjon, hanem az, hogy aki szakmailag rossz, az ne legyen fejlesztőmérnök, mert bebukik az egész cég. Ugyanezt a szisztémát kellene alkalmazni a politikában is.

Nagy Sándor életrajza
1946. november 2-án született a Bihar megyei Vértes községben. Nős, felesége közgazdász, két gyermekük született.

1964-ben Debrecenben a közgazdasági technikumban érettségizett. 1970-ben az MKKE-n ipar szakon szerzett diplomát. 1970-től egyetemi oktató, munkatudományi témából doktorált. 1973-tól vezető tisztségeket tölt be az ifjúsági mozgalomban. 1981-től az Állami Ifjúsági Bizottság titkára. 1984. decemberben SZOT-titkárrá, 1988. június 21-én a Szakszervezetek Országos Tanácsa főtitkárává választották. 1988. május és 1989. szeptember között az MSZMP KB tagja. 1990. márciustól 1995. novemberig a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége élén állt. 1993-1994-ben a Nyugdíj-biztosítási Önkormányzat elnöke. 1996-ban alapítója, 1998-ig elnök-vezérigazgatója a Trend-Prognózis Gazdaságkutató Rt.-nek.

1994. szeptemberben belépett az MSZP-be, 1998. szeptembertől a párt alelnöke; 1999. június végén lemondott. 2000. novemberben visszakerült az országos elnökségbe. 2003. márciusi tisztújításon már nem indult a tisztségért. A szocialista platform vezetője, posztján 2004. szeptember 21-én erősítették meg újra.

1980-1985-ben Somogyban (1. vk.) országgyűlési képviselő. 1985-ben pótképviselő, szakszervezeti tisztsége révén 1988. október 5-én országos listáról behívták. 1990-ben Hajdúszoboszlón (Hajdú-Bihar 7. vk.) független jelölt. 1994-ben az MSZOSZ-MSZP megállapodás értelmében mint Borsod megyei listavezető szerzett mandátumot. 1998-ban mandátumát a Hajdú-Bihar megyei listáról szerezte. 1998. június 18-tól 1999. szeptember 5-ig frakcióvezető-helyettes, majd 2000. december 11-től a ciklus végéig frakcióvezető. 2002. áprilisban újra a Hajdú-Bihar megyei területi listáról szerzett mandátumot. 2002. június 4-től a területfejlesztésért felelős politikai államtitkár; a 2004. október 4-én hivatalba lépett Gyurcsány-kormányban is megtartotta miniszterelnökségi politikai államtitkári tisztségét. Jelenleg a kormány területpolitikai koordinációjáért és a vidékpolitika összehangolásáért felel.

Forrás: www.mszp.hu

Mekkora ma a reputációja a szakmaiságnak Magyarországon? Azt tapasztalom, hogy a politikai hovatartozás gyakran előbbre való, mint a szakmai teljesítmény.

Ez rettenetesen káros jelenség. Hogy miért kellett a politikának ennyire mélyen behatolnia a közéletbe, az megfejtésre váró szociológiai, politológiai kérdés. Képtelen vagyok megérteni, mi szüksége van egy sportolónak, színésznek, tudósnak fennhangon deklarálnia a politikai szimpátiáját. Miért nem elég az a teljesítmény, amelyet a maga területén nyújtott, vagy képes nyújtani? Ez olyan mértékű zavara a társadalomnak, amely munkahelyeken, olykor még családokban is mérgezi a légkört.

Sokan a 2002-es választás két fordulója közötti, a Testnevelési Egyetemen mondott Orbán-beszédhez kötik az ország kettészakítottságának kezdetét. Visszafordítható még ez az állapot, vagy immár tartósan együtt kell élnünk ezzel a helyzettel?

A Fidesz rendkívül sokat tett a helyzet ilyetén alakulásáért, amit egész politikai vonalvezetésével képvisel. Mindez odáig fajult, hogy ma már egyik politikai erőt sem lehet a megosztottság miatti felelősség alól teljesen felmenteni. A fő felelősség persze a fiatal demokratáké. Emlékezzünk csak az egész pályás letámadásra, az általuk generált, majd utóbb csendben elhaló politikai botrányokra és még sorolhatnám. Ha egy politikai erő a saját pozícióját csak úgy tudja megszerezni és megtartani, hogy a fő erejét abból meríti, ki az ellenség, ahelyett hogy arra összpontosítana, hogy az általuk képviselt politika kiknek a javát szolgálja, akkor az nagyon káros jelenség. A száz méteres síkfutás megnyerhető úgy is, hogy a győztes tiszta versenyben, kizárólag a képességei alapján nyer, és úgy is, hogy elgáncsolja a nála jobb képességű futót, vagyis csalással lesz első. A politikában a választóknak kell mérlegelniük, kit szeretnének befutónak: a tisztességes versenyzőt vagy a csalót.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását