2024. május 3. - Tímea, Irma

Sólyom természetközelire cserélné az anyagias szemléletet

A rövid távú, anyagias gondolkodást föl kell váltania egy hosszabb távú, természetközelibb gondolkodásnak. "Magyarországon sem egy új atomerőműben kellene gondolkodni: ez a legutolsó, legrosszabb megoldás" - hangsúlyozta a köztársasági elnök.
2007. október 4. csütörtök 12:50 - Hírextra
Sólyom László azt is megemlíti, hogy Szerencsen egy szalmatüzelésű erőművet készülnek megépíteni. Lehet, hogy a füstszűrők minden előírásnak megfelelnek, de a tokaji borvidék történelmi táját nem szabad egy erőmű látványával tönkretenni; nem is beszélve a szalmát szállító hatalmas kamionforgalom szennyezéséről - emeli ki Sólyom László a Heti Válasz kérdéseire válaszolva.

Hazánkban nincs elég szél, víz és nap, így marad a geotermikus energia - mondja. De hol vannak erre nézve tervek? - teszi fel a kérdést, majd azzal folytatja: nem folyt vita arról sem, hogy most miért is a közutakat fejlesztjük, és miért nem a vasutat.

Sólyom László szerint az ilyen visszásságok ellen léphetne fel a jövő nemzedékek ombudsmanja. A jövő nemzedékek szószólója az alulról, illetve a felülről jövő kezdeményezések találkozási pontjában működhetne. Ő nagyon sokat segíthetne a jövőt érintő, konkrét környezeti kérdésekben is. Szót emelhetne például a beruházásoknál, vagy hiányolhatná, hogy miért nincs közlekedési stratégiája az országnak - mondta az államfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását