2024. április 29. - Péter

Csempészett ruha és cerkófmajom

Harmincöt millió forint értékű hamis márkajelzésű ruhát és egy élő cerkófmajmot próbáltak az országba csempészni a röszkei és a gyulai átkelőnél, a külföldi állampolgárságú csempészek ellen eljárás indult - tudatta a vámőrség csütörtökön az MTI-vel.
2007. október 4. csütörtök 13:37 - Hírextra
A gyulai átkelőnél szerdán jelentkezett belépésre egy bolgár férfi egy bolgár rendszámú teherautóval, és az okmányok alapján 365 csomag ruházati terméket szállított Törökországból Szlovákiába. A tételes átvizsgálás után a rakományban 20 ezer márkavédett ruhaneműt és női táskákat találtak, amelyekről a szakértők megállapították, hogy hamisítványok - tájékoztatott Sipos Jenő.

A Vám- és Pénzügyőrség szóvivője közölte: a 35 millió forint értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, és áru hamis megjelölése miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Az ezredes tájékoztatása szerint szerda éjjel Röszkénél egy finn férfi autójában az ülés mögött, egy ketrecben letakarva egy élő cerkófmajmot találtak.

A férfi a védett állatra vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett, ezért a vámhivatal a 100 ezer forint eszmei értéket képviselő majmot lefoglalta, és a vámosok természetkárosítás miatt feljelentést tettek a finn állampolgár ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását