2024. május 8. - Mihály

Megépül a rendőr-Hummer?

Újradefiniálja a rendőrautó fogalmát az Európában kevésbé ismert atlantai cég, a Carbon Motors, ha elkészül az új bűnvadász. A célirányosan fejlesztett, E7 kódnevű modell a közlekedési rendőrők álma lehet.
2007. október 2. kedd 08:18 - Hírextra
Amerika bűnüldözőinek legújabb csodafegyverét kifejezetten rendőri feladatokra tervezték. Beépített kék-piros megkülönböztető fények mindenhol, 360°-os szögben "éjjel is látó" videó-rendszer, biometrikus "indítókulcs", automatikus rendszámfelismerő- és azonosító elektronika, heads up display - szóval az egyenruha alatt a legújabb csúcstechnika figyel. Ijesztő lehet a mutyizóknak (copyright Bajnai Gordon) és a trógereknek (copyright Kiss Péter) az első Gotcha (megvagy!) és a hátsó See Ya (látlak!) rendszámszimuláns is.



A konstruktőrök célja a rendőrök maximális védelme mellett az volt, hogy a jármű sebezhetetlen, tartós, gyors és környezetkímélő legyen. Ez utóbbiak okozták talán a legkevesebb fejtörést, amikor a BMW twin-turbódízel(!) 300 lóerős, 3.0 literes motorját választották, ez a hagyományos gázolajon kívül biodízellel is megy. A motor 570 Nm nyomatékának köszönhetően 6,5 másodperc alatt éri el a 60 mph (kb. 90 km/h) sebességet, a végsebessége 155 mph (kb. 250km/h). Békés cirkálás közben nem fogyaszt többet 7,5 liter gázolajnál 100 kilométeren. Élettartamát 400 000 kilométerre tervezték.

A karosszériája könnyű, golyóálló alumíniumötvözetből készült, a lökhárítóra szerelt hátsó acélütközők 75 mph-s ütközésnek is ellenállnak.

Forrás: 4x4online.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását